Συνελήφθη ο “συνιδιοκτήτης” του Facebook

0

Ο Ceglia είχε παρουσιάσει στοιχεία, τα οποία ήταν αποτέλεσμα απάτης και αποτελούσαν τμήμα ενός φιλόδοξου σχεδίου δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε οργανώσει και μέσω του οποίου επιχειρούσε να εμφανιστεί ως συνιδιοκτήτης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δημιουργήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία υποτίθεται ότι είχε λάβει από τον Zuckerberg, είχε καταστρέψει αποδεικτικά έγγραφα και είχε δημιουργήσει πλαστό συμβόλαιο, το οποίο φαινόταν να έχει υπογραφεί το 2003 μεταξύ αυτού και του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook και στο οποίο προβλεπόταν ότι ο Ceglia γινόταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας.

Βασιζόμενος στα ανωτέρω πλαστά στοιχεία, ο Ceglia κατέθεσε μήνυση το 2010 κατηγορώντας τον Zuckerberg ότι έχει παραβιάσει το συμβόλαιο της συνεργασίας τους και τον είχε αποκλείσει από τη διαχείριση της εταιρείας.

Οι δικηγόροι της Facebook Inc. κίνησαν αμέσως τις διαδικασίες προκειμένου να αποδειχθεί ο ψευδής χαρακτήρας των ισχυρισμών του και με τη συνεργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών πράγματι διαπιστώθηκε ότι τα e-mails ήταν αποτέλεσμα τεχνολογικής απάτης και το σύνολο των φερόμενων ως αποδεικτικών στοιχείων ήταν κατασκευασμένα εκ μέρους του. Ο Ceglia συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή επιβολής 20ετούς κάθειρξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ομοσπονδιακό νόμο.