Συνελήφθη ο χάκερ των επωνύμων του Χόλυγουντ

0

Η μυστική υπηρεσία συνέλαβε τον 35χρονο Christopher Chaney από την Πολιτεία της Φλόριντα, κατηγορώντας τον για επιθέσεις σε λογαριασμούς και ηλεκτρονικές διευθύνσεις πάνω από πενήντα επώνυμων ηθοποιών και σκηνοθετών του Χόλυγουντ.

O Chaney φαίνεται ότι είχε εισέλθει επανειλημμένα σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις Yahoo ή Gmail των ηθοποιών στο διάστημα μεταξύ του περασμένου Νοέμβρη και Απρίλη. Εκεί ανεύρισκε αρχεία και φωτογραφίες, τα οποία ύστερα αντέγραφε στον υπολογιστή του και τα πουλούσε σε περιοδικά και εφημερίδες του κίτρινου τύπου έναντι υψηλών αμοιβών. Ανάμεσα στους διάσημους που είδαν προσωπικές τους στιγμές να δημοσιοποιούνται απροκάλυπτα λόγω κλεμμένων αρχείων ήταν οι Μίλα Κούνις, Βανέσα Χάτζενς, εσχάτως δε και η Σκάρλετ Γιοχάνσον.

Ο Chaney συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης “Operation Hackerazzi” και αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ξένους λογαριασμούς και παράνομη παρακολούθηση διασήμων, για υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και αρχείων –όπως στοιχεία φορολογικής ενημερότητας και αδημοσίευτα κινηματογραφικά σενάρια που διακινούνταν μέσω e-mail καθώς και για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Αν κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις που κατηγορείται ότι διέπραξε, θα του επιβληθεί ποινή 121 ετών φυλάκισης.

Το κατηγορητήριο του Xάκερ των επωνύμων του Χόλυγουντ                                                                                             

Σχόλια