Συνεργασία Boeing και Microsoft κατά κανονισμού της ΕΕ

0

Η εταιρία κατασκευής αεροπλάνων Boeing μελετά το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δίκη της Microsoft με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραβίαση της νομοθεσίας περί θεμιτού ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν, η οποία επιβλέπει την ορθή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υποχρεώνει την Microsoft να αφαιρέσει από τα Windows το πρόγραμμα πολυμέσων media player και να παράσχει πληροφορίες τεχνολογικού περιεχομένου στους ανταγωνιστές της, ωστόσο η δίκη αναμένεται να κρατήσει χρόνια.

Η Boeing ανακοίνωσε ότι η Microsoft έχει ζητήσει την υποστήριξή της στην επερχόμενη δίκη και ότι πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση για να διαπιστώσει κατά πόσο έχει συμφέρον να παρέμβει υπέρ της αμερικανικής εταιρίας. Πάντως, αναλυτές αναφέρουν ότι η Boeing δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την έκβαση της δίκης, καθώς δεν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος της με την Microsoft ή το media player και ως εκ τούτου δεν έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει παρέμβαση.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν παρέμβει διάφορες εταιρίες, κυρίως πληροφορικής, υπέρ της Microsoft, ενώ διευκρινήσεις από την Κομισιόν σχετικά με τον επίμαχο κανονισμό περί ανταγωνισμού, έχει ζητήσει και η εταιρία κατασκευής των αεροπλάνων Airbus, χωρίς ωστόσο να ταχθεί υπέρ της Microsoft.

Σχόλια