Συνεργασία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

0

Τρεις οργανώσεις, η συντονιστική Επιτροπή διαδικτύου της Βραζιλίας (CGI.br), η Oργάνωση για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών στο διαδίκτυο (ICANN) και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), δήλωσαν την Πέμπτη ότι προχώρησαν στη σύσταση μιας νέας ομάδας, υπεύθυνης για την αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η ΝETmundial, όπως θα είναι το όνομα της ομάδας, θα χαρτογραφήσει τις αναγκαίες πρακτικές για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, που εκκινούν από το ηλεκτρονικό απόρρητο και φτάνουν μέχρι το ζήτημα της φορολόγησης στη χρήση του Διαδικτύου, καθώς και την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών.

Στόχος της NETmundial είναι η προώθηση λύσεων πάνω στις ήδη υφιστάμενες που έχουν εισηγηθεί οι κυβερνήσεις διεθνώς, επιδιώκοντας την υιοθέτηση και των δικών της προτάσεων. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία κυβερνητικά στελέχη, δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές πιέζουν για όλο και μεγαλύτερη επιβολή ελέγχων στο διαδίκτυο, περιορίζοντας έτσι την ιδιωτικότητα των χρηστών.

ΠΑράλληλα βασικά στόχος της ΝETmundial είναι η διάδοση των ιδεών και των στόχων της σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα δε στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η εμπειρία του διαδικτύου παραμένει άγνωστη.

Σχόλια