Συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

0

Οι αμερικανικές και οι κινεζικές Αρχές συμφώνησαν στη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας, η οποία θα ασχολείται με ζητήματα κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, σε μια προσπάθεια των δύο πλευρών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε ομιλία του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Πεκίνο, τόνισε ότι οι δύο χώρες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας. Ο συγκεκριμένος τομέας μάλιστα έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές των ΗΠΑ, ως μείζονος εθνικής σημασίας.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi, σε ομιλία του, επεσήμανε από την πλευρά του, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να αναπτύξουν δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων.

Η ασφάλεια του διαδικτύου επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό τομέα, τις μεταφορές και γενικά τους περισσότερους τομείς λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους. Συνεπώς, η ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών και των υποδομών του κράτους οδήγησε τις Αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας στην επίτευξη της ανωτέρω συμφωνίας για συνεργασία.

Σχόλια