Συνεργασία κορυφαίων επιχειρήσεων κατά της ηλεκτρονικής απάτης

0

Στόχος των εταιρειών είναι ο καλύτερος μεταξύ τους συντονισμός, ώστε να δυσκολέψουν τις προϋποθέσεις εξαπάτησης και θυματοποίησης των ανυποψίαστων χρηστών.

Το κοινό εγχείρημα του συνδέσμου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων DMarc (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) στηρίζεται στην καλύτερη πιστοποίηση των αποστολέων και παραληπτών. Πρόκειται για το πρώτο βήμα που γίνεται με στόχο την ευθυγράμμιση όλων των παραγόντων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φιλτράρουν αποτελεσματικότερα την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, αντικαθιστώντας ατελείς και χρονοβόρες μετρήσεις για τον προσδιορισμό των απειλητικών μηνυμάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες, π.χ. AOL, Gmail, Hotmail, Yahoo, θα έχουν κοινά στάνταρντς απομάκρυνσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Έτσι, κάθε φορά που ο χρήστης θα λαμβάνει μειλ από Facebook, LinkedIn, Bank of America,Paypal, Fidelity, American Greetings, ο πάροχος θα προβαίνει σε άμεση πιστοποίηση του αποστολέα σε συνεργασία με την αντίστοιχη εταιρεία.

«Η ηλεκτρονική απάτη μέσω ψεύτικων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στερεί εκατομμύρια ανθρώπους από τα χρήματά τους κάθε χρόνο και συμβάλλει στην απώλεια της εμπιστοσύνης των χρηστών προς την ηλεκτρονική αλληλογραφία και το διαδίκτυο γενικότερα. Η συνεργασία των επιχειρήσεων και μαζί η καλύτερη ενημέρωση των χρηστών είναι βασικές προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης», ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου DMarc.

Σχόλια