Συνέχεια στις νομικές ενέργειες για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών

0

Ο Rockstar Consortium, οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν αρκετοί τεχνολογικοί κολλοσοί, όπως η Apple, η Microsoft, η Blackberry, η Ericsson και η Sony, υπέβαλε μήνυση σε βάρος των Google, της Samsung, της HTC, της Huawei και άλλων εταιρειών, για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη νομική πρωτοβουλία στοχεύει κυρίως στους κατασκευαστές των προαναφερθέντων εταιρειών, που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android.

Η μήνυση, η οποία υποβλήθηκε σε δικαστήριο του Τέξας, εστιάζει στο γεγονός ότι η Google έχει παραβιάσει επτά ευρεσιτεχνίες, οι οποίες σχετίζονται με τον τρόπο σύνδεσης όρων αναζήτησης στο Ίντερνετ με σχετικές διαφημίσεις. Η Google είχε υποβάλει επίσης προσφορά για την αγορά των ευρεσιτεχνιών της Nortel, ωστόσο έχασε τη «μάχη», και τελικά προχώρησε στην αγορά της Motorola Mobility αντί 12,5 δισ. δολαρίων, κυρίως λόγω του πλήθους των ευρεσιτεχνιών της.

Μέσα στην εβδομάδα, η Nokia σημείωσε μία νίκη επί της HTC, η οποία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της εισαγωγής του HTC One στη Μ. Βρετανία. Τέλος, η Samsung και η Apple εμπλέκονται σε δικαστικές διαμάχες σε πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες.
 

Σχόλια