Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη Samsung – Ericsson

0

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung, μετά την κατάθεση αγωγής από την Ericsson τον περασμένο Νοέμβριο για παραβίαση κατοχυρωμένων εκ μέρους της ευρεσιτεχνιών, στράφηκε, με τη σειρά της, εναντίον της σουηδικής τεχνολογικής εταιρείας.

Samsung ισχυρίζεται, με δικόγραφο το οποίο έχει καταθέσει τόσο ενώπιον Δικαστηρίου του Τέξας όσο και ενώπιον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, ότι η Ericsson όχι μόνο παραβίασε κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες αλλά προέβη και σε αντισυμβατική συμπεριφορά καθώς δεν τήρησε τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας, με τους οποίους προβλεπόταν λογική, δίκαιη και χωρίς διακρίσεις χρήση των ευρεσιτεχνιών και από τις δύο εταιρείες.

Αντίστοιχα στο δικόγραφο της Ericsson αναφέρεται ότι, μετά την αποτυχία ανανέωσης της μεταξύ τους συμφωνίας για κοινή χρήση ορισμένων ευρεσιτεχνιών, η Samsung προχώρησε σε παραβίαση δύο διπλωμάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι, αν και το 2011 η εταιρεία Ericsson προχώρησε σε πώληση των μετοχών που διέθετε στη Sony Ericsson, εξακολουθεί να κατέχει τα δικαιώματα για τις ευρεσιτεχνίες που αφορούν τη λειτουργία και την κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Σχόλια