Συνεχίζεται η μάχη της ΕΜΙ κατά της MP3tunes

0

Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε την αγωγή του δισκογραφικού ομίλου ΕΜΙ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εις βάρος του ιδρυτή της εταιρείας, MP3tunes, Μάικλ Ρόμπερτσον.

Ωστόσο, ο δικαστής έδωσε το πράσινο φως στην ΕΜΙ, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες, για να συνεχίσει τη δικαστική μάχη κατά της εταιρείας, MP3tunes.

Να σημειωθεί ότι στη δικαιοσύνη εις βάρος του Μάικλ Ρόμπερτσον προσέφυγαν ομαδικά 14 δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες διανομής μουσικής που συνδέονται με τον όμιλο ΕΜΙ.

Οι χρήστες της υπηρεσίας MP3tunes μπορούν να αποθηκεύουν μουσική στο επονομαζόμενο πρόγραμμα “cloud”. Οι 150.000 πελάτες της εταιρείας “ανεβάζουν τη μουσική τους σε ψηφιακές θυρίδες” και μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μουσικά κομμάτια που έχουν ανεβάσει από οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ.

Η ΕΜΙ υποστηρίζει ότι η εταιρεία MP3tunes δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο την μουσική της παραγωγή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNet news ο Μάικλ Ρόμπερτσον είναι απολύτως εξοικειωμένος με τις αίθουσες των δικαστηρίων. Όταν ίδρυσε την MP3.com, η οποία επίσης έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν μουσική σε ψηφιακές θυρίδες, όλες οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες προσέφυγαν εναντίον της εταιρείας.

Η αγωγή, όμως, της ΕΜΙ είναι ιδιαίτερη διότι είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία στρέφεται προσωπικά εναντίον ενός διευθύνοντος συμβούλου.

“Οι προσωπικές αγωγές κατά ενός CEO είναι μια τακτική εκφοβισμού πολλών εταιρειών των μέσων ψυχαγωγίας. Στόχος τους είναι είτε να σε εξαναγκάσουν σε συμβιβασμό είτε να σε οδηγήσουν σε οικονομικό όλεθρο”, αναφέρει ο Ρόμπερτσον σε ένα e-mail.

Ο δικαστής, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση εις βάρος του ιδρυτή της MP3tunes, διευκρίνισε ότι την απέρριψε διότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί του Ρόμπερτσον στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά τη συνέχιση της υπόθεσης ο Μάικλ Ρόμπερτσον δήλωσε: “η υπόθεση κατά της MP3tunes θα κρίνει εάν θα μπορούν στο μέλλον οι καταναλωτές να αποθηκεύουν μουσική σε διαδικτυακές εμπορικές υπηρεσίες με εύκολη πρόσβαση, όπως γίνεται σήμερα για την αποθήκευση εγγράφων, φωτογραφιών και προσωπικών δεδομένων σε υπηρεσίες cloud”.

Σχόλια