Συντονισμένες προσπάθειες για την μείωση των κλοπών smarthphones

0

Καθώς τα smartphones γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή για τους Αμερικανούς καταναλωτές, αυξάνονται τρομακτικά και τα περιστατικά κλοπής και μεταπώλησης αυτών στη μαύρη αγορά από επιτήδειους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Julius Genachowski, ανακοίνωσε την Τρίτη την πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της βιομηχανίας και της αστυνομίας για την εκπόνηση συντονισμένου σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ ασκούνται πιέσεις και στο Κογκρέσο για την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.«Είναι πανεύκολο για κάποιον να κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο και να το πουλήσει ύστερα στη μαύρη αγορά. Με το σχέδιο που ετοιμάζουμε αυτό θα γίνει δυσκολότερο. Τα αστυνομικά τμήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε συμφωνούν ότι με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι κλοπές», ανέφερε ο Genachowski.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να καταστήσει τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα άχρηστα για τον κλέφτη, καθώς όσα δηλώνονται ως κλεμμένα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός των δικτύων των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Επιτροπή (AT & T, T-Mobile, Verizon Wireless, Sprint). Σε βάθος χρόνου δύο ετών, η Επιτροπή στοχεύει να συντονίσει την ενοποίηση των βάσεων δεδομένων των εταιρειών και τη δημιουργία εθνικής βάσης καταχώρισης των κλεμμένων κινητών smartphones, ώστε να αποτρέπεται ακόμη και η περίπτωση αλλαγής δικτύου για την αξιοποίηση των κλεμμένων smartphones. 
 

Σχόλια