Σύσταση σώματος ασφαλείας για το ηλεκτρονικό έγκλημα

0

Εχθές Τρίτη,  ξεκίνησε στο Λονδίνο η λειτουργία του νέου Σώματος “κυβερνοασφάλειας”. Για την ίδρυση και τη λειτουργια του νέου Οργανισμού έχουν συνεργαστεί μια σειρά κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων και ανεξάρτητων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της Europol.

Η διεθνής συμμαχία προστασίας διαδικτυακής ασφάλειας (ICSPA) συστάθηκε με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron,  καλωσορίζοντας την συμμαχία και δήλωσε:

“Η κυβέρνησή μας έχει ήδη χορηγήσει ποσό £ 650 εκατομμυρίων για να βοηθήσει στη βελτίωση των εθνικών υποδομών μας και την προστασία της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, αλλά η ίδια η φύση αυτής της απειλής απαιτεί περισσότερο από μια εθνική απάντηση. Απαιτεί μια πραγματικά παγκόσμια απάντηση την οποια ερχεται να δωσει η  διεθνής συμμαχία προστασίας διαδικτυακής ασφάλειας (ICSPA) .»

Μεγάλες εταιρίες με εξειδίκευση στο τομέα της  ασφάλειας του διαδικτύου, όπως McAfee και η Trend Micro θα συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, ενώ η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος θα προκύψει τόσο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα κρατη-μελη.
 

Σχόλια