Σύσταση της Κομισιόν προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Δανίας για τα τέλη τερματισμού κλήσεων σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

0

Επιστολή με την οποία ζητά από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Δανίας, την IT- og Telestyrelsen (NITA), να επανεξετάσει τη στάση της αναφορικά με τα τέλη τερματισμού κλήσεων προς υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (π.χ. γραμμές τηλε-ψηφοφορίας) απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην επιστολή η Κομισιόν υποστηρίζει πως τα τέλη τερματισμού κλήσεων προς τέτοιες υπηρεσίες διέπονται από διαφορετικό πλαίσιο και κανόνες ανταγωνισμού σε σχέση με τα τέλη τερματισμού κλήσεων προς απλούς συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο. «Η αποτελεσματική ρύθμιση των υπηρεσιών τερματισμού κλήσης υπήρξε βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η ρυθμιστική παρέμβαση περιορίζεται στους τομείς όπου είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα ανταγωνισμού. Η υπερβολική ρύθμιση επιφέρει περιττή οικονομική επιβάρυνση για τις υπό ρύθμιση εταιρίες και μπορεί επίσης να βλάψει την ανταγωνιστικότητά τους», σχολίασε η Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., Βίβιαν Ρέντινγκ.

Σχόλια