Συζητείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο κατά της ηλεκτρονικής κατασκοπείας

0

Συζητείται στην επιτροπή Εμπορίου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο με τίτλο “Spy Act” για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής κατασκοπείας.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να αποτρέψει πειρατές του διαδικτύου από το να εγκαθιστούν κρυφά από τους χρήστες προγράμματα spyware μέσω των οποίων μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους μέσα στο Internet. Συγκεκριμένα, απαιτείται πλέον η ρητή συναίνεση του χρήστη για την εγκατάσταση σχετικού λογισμικού που θα συγκεντρώνει προσωπικές πληροφορίες, καθώς και η δυνατότητα εύκολης απεγκατάστασής του από τον υπολογιστή. Παράλληλα, το νομοσχέδιο αυξάνει τη χρηματική ποινή που θα επιβάλλεται στους παραβάτες από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FCC) η οποία φτάνει έως τα 3 εκατομμύρια δολάρια για κάθε παράβαση.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι θεωρείται σίγουρη η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή των Αντιπροσώπων, προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στην Γερουσία, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ορισμός του spyware που δίνεται στο νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά ευρύς.

Σχόλια