Σχέδια για περαιτέρω μείωση των κλήσεων περιαγωγής

0

Οι ρυθμιστικές αρχές των τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσονται εκ νέου υπέρ της μείωσης των τιμών χρέωσης των κλήσεων κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μειωθεί το κόστος αποστολής γραπτού μηνύματος από το εξωτερικό και θα αλλάξει ο τρόπος που οι πάροχοι χρεώνουν τις κλήσεις δεδομένων.
Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 27 χώρες-μέλη από τον Ιούλιο του 2009.
Η αρχική πρόταση περικοπών στις χρεώσεις έγινε από την επίτροπο αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, Βίβιαν Ρέντιγκ.
Σύμφωνα με την πρόταση, η τιμή γραπτού μηνύματος θα διαμορφωθεί στα 11 λεπτά, μείωση σημαντική σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 29 λεπτών.
Οι υπουργοί υποστήριξαν επίσης τη διαμόρφωση τιμής του 1 ευρώ ανά megabyte για την αποθήκευση δεδομένων. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα επιτρέπει τη διακοπή μιας σύνδεσης εάν οι κλήσεις δεδομένων ξεπεράσουν τα 50 ευρώ.
Με τις εν λόγω προτάσεις δεν συμφωνούν όλοι οι υπουργοί των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

«Αν οι εταιρείες δεν πάρουν τα αναμενόμενα έσοδα από την περιαγωγή, θα φροντίσουν να τα πάρουν από άλλες υπηρεσίες» σχολίασε ο υπουργός της Τσεχίας.

Σχόλια