Σχέδιο νόμου για συνεργασία με τη Microsoft

0

Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο νόμου που κυρώνει τη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft για την κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την ανάπτυξη υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Προβλέπει επίσης την ίδρυση στην Ελλάδα Κέντρου Καινοτομίας Microsoft (υπάρχουν πολλά ακόμα σε διάφορες χώρες), το οποίο θα προσφέρει δυνατότητες επιμόρφωσης και θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικών τεχνολογιών.

Μέσω του κέντρου θα δίνεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των πολιτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών γνώσεων και θα παρέχεται υποστήριξη από τη Microsoft για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το ελληνικό δημόσιο.

Η συμφωνία συνεργασίας είχε υπογραφεί το 2006 από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και τον επικεφαλής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια φόρουμ στη Λισαβόνα.

Σχόλια