Σχηματισμός δικογραφίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια

0

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε τη διερεύνηση υπόθεσης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με άτομο, το οποίο είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο παραποιημένο δημόσιο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου αυτού, ενώ φερόταν επιπλέον ότι εκπροσωπεί δύο νόμιμες εταιρείες στοιχηματισμού στη χώρα μας, παραπλανώντας τους χρήστες του διαδικτύου.

Η δημοσίευση του εγγράφου αυτού σε διάφορους ιστότοπους, συνοδευόταν και από διαφήμιση προσφοράς επίγειων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων σε νησιά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και της ανάλυσης των στοιχείων και των δεδομένων που προέκυπταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, βρέθηκε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, το παραπάνω παραποιημένο – πλαστογραφημένο δημόσιο έγγραφο, καθώς και πλήθος όμοιων εγγράφων, επίσης παραποιημένων. Βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων. Τα έγγραφα και ο εσωτερικός σκληρός δίσκος που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.  

 

Σχόλια