Συνεργασία Europol και MRC Europe, για την καταπολέμηση της απάτης στις ψηφιακές αγορές

0

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της EUROPOL και το European Merchant Risk Council (MRC Europe), υπέγραψαν εχθές, [5/4], ένα Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης [MoU], θεμελιώνοντας έτσι το πλαίσιο μιας ανεξάρτητης και μη κερδοσκοπικής συνεργασίας, για την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των ψηφιακών συναλλαγών στην Ευρώπη. Το μνημόνιο υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη, από την Una Dillon, Διευθύνουσα Σύμβουλο του MRC Europe και τον επικεφαλής του Κέντρου Ηλ. Εγκλήματος της Europol, Steven Wilson.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας, ο επικεφαλής του τομέα της Europol, Steven Wilson, σχολίασε: “Συνεργάτες όπως το MRS δημιουργούν ένα εξαιρετικό πλαίσιο στην κατεύθυνση ανάπτυξης της συνεργασίας με εκατοντάδες συνεργάτες του ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη, για την καταπολέμηση των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Σε συνδυασμό δε με το δίκτυο των αρχών επιβολής του νόμου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών”.

Αντίστοιχα η Δ. Σύμβουλος του MRC, Una Dillon δήλωσε: “Η υπογραφή του Μνημονίου Αμοιβαίας Κατανόησης [MoU] ενισχύει ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη συνεργασία μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια η απάτη στο ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται συνεχώς και η συνεργασία μας με την Europol είναι ιδιαίτερα στρατηγικής σημασίας, τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, στην κατεύθυνση μείωσης αλλά και πρόληψης του εγκλήματος.”