Τα επιχειρήματα της Craigslist ξετυλίχτηκαν στο δικαστήριο

0

Ως λογική αντίδραση στη δημιουργία της υπηρεσίας μικρών αγγελιών Kijiji από το eBay, επιχείρησαν να παρουσιάσουν στελέχη της Craigslist την «αποψίλωση» του μεριδίου του eBay στην εταιρία τους και τη συνακόλουθη απώλεια του ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Craigslist το οποίο υποδεικνυόταν από τη γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών.
Καταθέτοντας σε δικαστήριο του Ντελάγουερ όπου εκδικάζεται η αγωγή του eBay κατά της Craigslist με αφορμή τον περιορισμό του μεριδίου του στην εταιρία στο 24,85% –από 28,4%– με «απατηλές μεταφορές χρημάτων», ο γενικός διευθυντής της Craigslist, της δημοφιλέστερης αμερικανικής ιστοσελίδας μικρών αγγελιών, Τζέιμς Μπακμάστερ ανέφερε ότι οι συνεταίροι του από το eBay προσπάθησαν τόσο φορτικά και επιτηδευμένα να τον καθησυχάσουν ότι όλα είναι εντάξει μεταξύ των δύο εταιριών, ώστε εκείνος θορυβήθηκε, σκεπτόμενος ότι ισχύει το αντίθετο, και άρχισε να αναζητά τρόπους να βγάλει εκτός διοικητικού συμβουλίου την ιστοσελίδα δημοπρασιών.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να πείσει την πλευρά του eBay να διαθέσει σε νέο ιδιοκτήτη τις μετοχές της, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Την ίδια περίοδο το eBay είχε μόλις λανσάρει την αντίπαλη ιστοσελίδα μικρών αγγελιών, Kijiji. Θεώρησε, λοιπόν, τότε πως εν τέλει η συμμετοχή του eBay στην Craigslist αποσκοπούσε καθαρά στην άντληση τεχνογνωσίας, ώστε η ιστοσελίδα δημοπρασιών να αποκτήσει αυτόνομη παρουσία και στον χώρο των μικρών αγγελιών. Έτσι, ανατέθηκε σε δικηγόρο να βρει φόρμουλα περιορισμού του μεριδίου του eBay στην Craigslist. Για το θέμα αυτό εκκρεμεί και αγωγή της Craigslist κατά των πρώην συνεργατών της.
Μέχρι στιγμής, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου του Ντελάγουερ έχει φέρει στο φως αρκετές λανθασμένες επιλογές και κινήσεις προδοσίας και από τις δύο εμπλεκόμενες στην υπόθεση πλευρές. Η δικαστική ετυμηγορία αναμένεται τον ερχόμενο μήνα.

Σχόλια