Τα κράτη-μέλη της ΕΕ χαράσσουν κοινή πορεία κατά του spamming

0

Την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων των 25 κρατών-μελών της ΕΕ με σκοπό τον εντοπισμό και την άσκηση ποινική δίωξης εναντίον εκείνων που προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του διαδικτύου με την αποστολή ανεπίκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων (spammers) υπογράμμισε η αρμόδια Επίτροπος για τις νέες τεχνολογίες, Βίβιαν Ρέντινγκ. Η κ. Ρέντινγκ τόνισε επίσης ότι οι αρχές 13 κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν συμφωνήσει στην χαραξη κοινής δράσης με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου του spamming.

Η κοινή δράση των χωρών αυτών, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Ισπανία, θα επιτευχθεί μέσω ενός υπάρχοντος δικτύου επικοινωνίας που συνδέει τα αρμόδια τμήματα δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος κάθε χώρας, και το οποίο δημιουργήθηκε το 2004.

Σημειώνεται ότι περίπου το 80% όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο προερχόταν από spammers, ενώ η πλειοψηφία όσων αποστέλλονται σε κράτη της ΕΕ προέρχεται από μη ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια