Τα όρια της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο

0

Ο Άντονυ Έλιονς καταδικάσθηκε σε 44 μήνες φυλάκισης για την καταγραφή απειλητικών μηνυμάτων τόσο εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, όσο και κατά μίας σχολικής μονάδας αλλά και κατά των αξιωματικών της αστυνομίας. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, που προσέβαλλε με έφεση την πρωτόδικη απόφαση, ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε όσα απειλούσε ότι θα πράξει, υποστηρίζοντας ότι η τακτική της δημοσίευσης τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αποτελούν μέρος μίας θεραπείας διαχείρισης θυμού.

Ορισμένοι εκ των δικαστικών λειτουργών που εξέτασαν την υπόθεση του Έλιονς έδειξαν συμπάθεια προς το πρόσωπό του, ωστόσο οι περισσότεροι εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι οι Εισαγγελικές αρχές διέστειλλαν υπέρμετρα το νόημα όσων κατέγραψε ο κατηγορούμενος, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

Αν και η έκδοση της απόφασης θα καθυστερήσει για αρκετό καιρό, ωστόσο φαίνεται ότι το θέμα που απασχολεί έντονα τους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετείχαν στην αποδεικτική διαδικασία είναι οι πιθανές επιπτώσεις που επιφέρει η ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

Σχόλια