Ταχύτερος έλεγχος του υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

0

Παλαιότερα, υλικό ανάλογου περιεχομένου θα μπορούσε να παραμείνει διαθέσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης του δικτύου INHOPE, υπήρξε σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα διαγραφής του επίμαχου περιεχομένου.

Το INHOPE αποτελεί ένα δίκτυο 43 “ανοικτών” γραμμών επικοινωνίας σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την εξάλειψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο πεδίο του διαδίκτυο. Το INHOPE δημιουργήθηκε το 1999 στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω των γραμμών επικοινωνίας, μπορεί ο καθένας να υποβάλει καταγγελία για την ύπαρξη υλικού με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση [PDF], μέσα στο περασμένο έτος, το INHOPE δέχθηκε 1.059.758 καταγγελίες, εκ των οποίων το 40% προήλθε από την ΕΕ, 42% από τις ΗΠΑ και 18% από τον υπόλοιπο κόσμο. Την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με τις περισσότερες ιστοσελίδες που διακινούν παρόμοιο υλικό κατέχει η Ολλανδία (62%) και ακολουθεί η Ρωσία με 23%. Στην Ασία, την πρώτη θέση κατείχε το Βιετνάμ με 24% ενώ στην αμερικανική ήπειρο, οι περισσότερες αντίστοιχες ιστοσελίδες εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εικόνες και τα βίντεο με τα κακοποιημένα παιδιά που αναρτώνται στο διαδίκτυο αφορούν κατά 75%, κορίτσια ενώ το 13% αφορά ανήλικα αγόρια.

Σχόλια