Τελεσίγραφο Microsoft στη Yahoo

0

Διορία τριών εβδομάδων έδωσε η Microsoft στη διεύθυνση της Yahoo για να καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της, διαφορετικά η Microsoft υπογράμμισε ότι θα απευθυνθεί απευθείας στους μετόχους της διαδικτυακής πύλης με μία προσφορά που θα έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω.
«Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, θα είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε την υπόθεση απευθείας ενώπιον των μετόχων σας», ανακοίνωσε η Microsoft.
Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο προειδοποίησε επίσης τη διεύθυνση της Yahoo ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα έχει «κατά την άποψή της έναν ανεπιθύμητο αντίκτυπο στην αξία της εταιρείας, ο οποίος θα αντανακλάται στους όρους της προσφοράς», η οποία θα έχει αναθεωρηθεί.
Η Microsoft σημείωσε εξάλλου ότι μία από τις επιλογές που διαθέτει είναι να οδηγήσει στην εκλογή υπευθύνων που θα πρόσκεινται υπέρ της προσφοράς της στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo κατά την προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Σε ανοιχτή επιστολή του στη διεύθυνση της Yahoo, ο γενικός διευθυντής της Microsoft Στιβ Μπάλμερ υπογραμμίζει επίσης ότι από την 1η Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε η πρόταση της εταιρείας λογισμικού για την εξαγορά της διαδικτυακής πύλης τίποτε δεν έχει γίνει.
Η Microsoft είχε ανακοινώσει τότε ότι προσφέρει 42 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τη Yahoo, διευκρινίζοντας ότι η προσφορά της είναι 62% πάνω από την τιμή στην οποία είχε κλείσει την προηγουμένη η μετοχή της διαδικτυακής πύλης στο Nasdaq.

Σχόλια