Τελεσίγραφο στην Google Maps από το Πεκίνο

0

Η Κίνα προτίθεται να ερευνήσει και να διώξει τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό Google τον επόμενο Ιούλιο, αν η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της προβλεπόμενης άδειας για την νόμιμη λειτουγρεία την υπηρεσίας της Google Maps, σύμφων αμε την κυβέρνηση της χώρας.

Το τελεσίγραφο τίθεται μετά την επιβολή νέων κανονισμών από το γραφείο Χαρτογράφησης της Κίνας, σύμφωνα με τους οποίους όλες οι εταιρείες που προσφέρουν διαδικτυακά χάρτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία για αδειοδότηση. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα οφείλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πριν την 31η Μαρτίου του 2011.

Η Κίνα προέβη στη θέσπιση των εν λόγω κανόνων προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της προσφερόμενης στο διαδίκτυο χαρτογράφησης και να αποτραπούν διαρροές ασφαλείας. Γκρίζο σημείο της συμφωνίας, ωστόσο, παραμένει η υποχρέωση των εταιρειών να αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα τους σε servers που βρίσκονται επί κινεζικού εδάφους.

Σχόλια