Τέλος αντιδικίας Microsoft – Κομισιόν

0

Τέλος στην τριετή νομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την ιστορική αντιμονοπωλιακή απόφαση της ΕΕ που της επέβαλε πρόστιμο – ρεκόρ 497 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο αποφάσισε να μην εφεσιβάλει την απόφαση που εξέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο, με την οποία απέρριπτε την προηγούμενη έφεση της εταιρείας
Εφεξής η Microsoft θα παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα τα οποία χρειάζονται οι ανταγωνιστές της για την ανάπτυξη προγραμμάτων που συνεργάζονται ομαλά με το λειτουργικό σύστημα Windows.
Η μεταβολή αυτή αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα τις εταιρείες που παράγουν λογισμικό για διακομιστές.
«Ο αντίκτυπος των αλλαγών αυτών αρχίζει τώρα και θα συνεχιστεί για αρκετά ακόμα χρόνια» δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Νέλι Κρος και χαρακτήρισε την εξέλιξη, «νίκη για τους καταναλωτές».
Η επίτροπος εμφανίστηκε βέβαιη ότι στο μέλλον η Microsoft δεν θα εκμεταλλευτεί τη δεσπόζουσα θέση στην αγορά «για να βλάψει τους καταναλωτές πλήττοντας τον ανταγωνισμό».
Σύμφωνα με την αρχική ετυμηγορία της Κομισιόν το 2004, η Microsoft εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στους υπολογιστές γραφείου για να παραγκωνίσει τους ανταγωνιστές της στην αγορά διακομιστών και στα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Σχόλια