Τέλος οι φουσκωμένοι χαρτοφύλακες, τα λύτρα πλέον σε Bitcoins

0

 

Στο πρόσφατο παρελθόν, εγκληματίες και απαγωγείς απαιτούσαν οι παράνομες συναλλαγές και δη αυτές που αφορούσαν λύτρα, να γίνονται με φουσκωμένους χαρτοφύλακες και μη προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στις μέρες μας όμως υπάρχει μια νέα μέθοδος, η οποία απολαμβάνει διευρυμένης απήχησης σε εγκληματικούς κύκλους και απαγωγείς, όταν πρόκειται για λύτρα ή παράνομες συναλλαγές, το εικονικό νόμισμα Bitcoin.

Ο λόγος που οι νέοι εγκληματίες προτιμούν το Bitcoin, είναι ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο δεν καταχωρείται σε οποιοδήποτε κυβερνητικό ή τραπεζικό αρχείο, ενώ μπορεί εύκολα να ανταλλαχθεί με πραγματικά χρήματα. Αυτή τη στιγμή, ένα Bitcoin μπορεί να πωληθεί μέσω διαδικτύου ή στον δρόμο για περίπου 290 δολάρια.

Το Bitcoin, το οποίο κυκλοφόρησε από έναν ανώνυμο δημιουργό το 2009, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, ενώ επιχειρήσεις που επενδύουν στην συγκεκριμένη τεχνολογία κερδίζουν σημαντικά κεφάλαια χρηματοδότησης, καθώς όπως σημειώνεται, πρόκειται για ένα ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο ολοκλήρωσης οικονομικών συναλλαγών

Η διάδοση του Bticoin στον υπόκοσμο και συγκεκριμένα στην απαίτηση λύτρων, αποτελεί όμως και μια λυπηρή υπενθύμιση της διαρκούς έλξης των εγκληματικών στοιχείων από το εικονικό νόμισμα, ακόμα και μετά την σφράγιση του Silk Road, της διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω της οποίας διατίθονταν προς πώληση ναρκωτικές ουσίες με την χρήση Bitcoin.

Η τελευταία υπενθύμιση της αρνητικής πλέον πλευράς του Bitcoin ήρθε την περασμένη εβδομάδα, με τη σύλληψη δύο ανδρών στην Φλόριντα. Οι αρχές ανέφεραν ότι θύματα ενός κακόβουλου λογισμικού ανακατευθύνονταν σε τρίτη ιστοσελίδα που έλεγχαν οι δυο άνδρες, ώστε να αγοράσουν Bitcoins και να πληρώσουν λύτρα αποδέσμευσης αρχείων του υπολογιστή τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες, μέσω του ίδιου μηχανισμού Bitcoin, προέβαιναν στην νομιμοποίηση των εσόδων τους.
 

Σχόλια