Τέλος στα online παιχνίδια για όσους έχουν τροποποιήσει τα Xbox τους

0

Έως και 600.000 κάτοχοι της κονσόλας Xbox της Microsoft εκτιμάται ότι δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν στο Διαδίκτυο για να επιδοθούν σε online παιχνίδια με άλλους κατόχους της ίδιας κονσόλας. Ο λόγος είναι η απόφαση της εταιρίας να μπλοκάρει τις δικτυακές συνδέσεις όσων παιχνιδομηχανών Xbox έχουν υποστεί τροποποιήσεις (ή, κοινώς, είναι «πειραγμένες»), ώστε να παίζουν πειρατικά παιχνίδια.
«Η ευρωστία της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στηρίζεται στην πληρωμή των πελατών για τα γνήσια προϊόντα και υπηρεσίες που τους παρέχουν οι κατασκευαστές, οι προμηθευτές λιανικής και τρίτες εταιρίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία του Μπιλ Γκέιτς. Και προσθέτει: «Όλοι οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η πειρατεία είναι παράνομη και η μετατροπή της κονσόλας Xbox 360 προκειμένου να παίζει πειρατικούς δίσκους, παραβιάζει τους όρους χρήσης του Xbox Live, ακυρώνει την εγγύηση και οδηγεί σε αποκλεισμό από το Xbox Live».
Η δημοφιλής παιχνιδομηχανή είναι εξοπλισμένη με τεχνολογίες εντοπισμού πειρατικού λογισμικού (Digital Rights Management) και, σύμφωνα με τη Microsoft, η παραβίαση των όρων χρήσης μπορεί να εντοπιστεί. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, στην οθόνη του χρήστη εμφανίζεται το μήνυμα «Η κονσόλα σας έχει αποκλειστεί από το Xbox» όταν επιχειρήσει να συνδεθεί με το Xbox Live. Κατά τα λοιπά, η συσκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Η απόφαση της Microsoft συνέπεσε με την κρίση βρετανικού δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε την έφεση του Κρίστοφερ Γκίλχαμ, καταδικασμένου για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή πωλούσε τσιπ τροποποίησης (modchips), τα οποία επέτρεπαν στους παίκτες να παίζουν παράνομα παιχνίδια.

Σχόλια