Τέλος στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Microsoft και C I Host

0

Τέλος στη τριετή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Microsoft και την εταιρία διαχείρισης ιστοσελίδων και πληροφοριών C I Host έθεσε δικαστής στο Τέξας με το να απορρίψει αγωγή της πρώτης.

Η διαμάχη ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2001, όταν η Microsoft κατηγόρησε την C I Host ότι δεν έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια για χρήση προϊόντων των Windows server. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου η C I Host αρνούμενη την κατηγορία απείλησε με άσκηση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση. Τελικά, η Microsoft κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας το Νοέμβριο του 2003 σε δικαστήριο του Τέξας, υποστηρίζοντας ότι η C I Host παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα, καθώς δεν έχει την εν λόγω άδεια, ώστε να προσφέρει νόμιμα τη χρήση των προϊόντων της Microsoft στους χιλιάδες πελάτες της ανά τον κόσμο. Η C I Host αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η Microsoft επιδιώκει να κλέψει τους πελάτες της.

Τελικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δικαστής Τομ Μακμπράιντ απέρριψε την αγωγή, αλλά και τους ισχυρισμούς της C I Host, υποχρεώνοντας το κάθε διάδικο μέρος να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα που του αναλογούν. Πάντως, η C I Host θα ξαναβρεθεί στα δικαστήρια, αυτή τη φορά για την εκδίκαση της αγωγής της κατά της αμερικανικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet AOL, την οποία κατηγορεί ότι μπλοκάρει τα email που στέλνει στους πελάτες της.

Σχόλια