Τέλος στη δικαστική διαμάχη Apple-Samsung εκτός ΗΠΑ

0

Με κοινή απόφασή τους, οι κολοσοί τεχνολογίας Apple και Samsung ανακοίνωσαν τη λήξη της πολυετούς δικαστικής τους διαμάχης, εκτός ΗΠΑ.

Οι δικαστικές διαμάχες θα λάβουν τέλος σε Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νότια Κορέα, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, θα συνεχιστούν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη διαμάχη διατηρείται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, με αλληλοκατηγορίες για παραβίαση ευρεσιτεχνιών και υψηλά πρόστιμα.

 Η σχετική ανακοίνωση έγινε αρχικά μέσα από τους Financial Times, με ένα κοινό δελτίο Τύπου των διαδίκων, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω απόφαση.

Την ίδια στιγμή, οι δύο εταιρίες έχουν προγραμματισμένη την εκδίκαση δύο εφέσεων σε δικαστήρια της Καλιφόρνια, ενώ ήδη δικαστήριο στις ΗΠΑ, επέβαλε ποινή αποζημίωσης 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Samsung.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή από το μέρος της Samsung σχετίζεται με το γεγονός ότι προτιμά να ‘’αφοσιωθεί’’ στην ανερχόμενη απειλή από Κινέζους κατασκευαστές, όπως η Xiaomi, παρά να συνεχίσει μία διαμάχη με την Apple, η οποία  δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά.

Σχόλια