Τέλος στις μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες τυχερών παιγνίων με απόφαση της ΕΕΕΠ

0

Η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), με την υπ. αριθμ. 24/4/5.11.2012 απόφασή της [PDF], θέτει τέλος στη λειτουργία μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο καθώς η δραστηριότητα τους αντίκειται στο νόμο και βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.

Η ΕΕΕΠ είχε ορίσει περίοδο ενός μηνός για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης η οποία λήγει σήμερα και κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τη δυνατότητα να δημοσιοποιεί τις ειδοποιήσεις των μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων για την άμεση διακοπή της παροχής των υπηρεσιών τους. Από σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2012 η σχετική απόφαση τίθεται σε ισχύ και οι εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν λάβει προσωρινή αδειοδότηση και παραβλέπουν τη σχετική απαγόρευση συνεχίζοντας να προσφέρουν υπηρεσίες ενώ παράλληλα διαφημίζονται στην ελληνική αγορά, θα υφίστανται σοβαρές κυρώσεις και θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα που ενδέχεται να αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.

Η ΕΕΕΠ έχει καλέσει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόπτουν την πρόσβαση στις επίμαχες ιστοσελίδες ενώ έχει ζητήσει και από τις τράπεζες να μην εγκρίνουν συναλλαγές μεταξύ παικτών και παρόχων τυχερών παιγνίων. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, οι οποίες έχουν προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση αυτή καθώς, όπως υποστηρίζουν, στόχος είναι να ενισχυθεί ο ΟΠΑΠ και να διευκολυνθεί η πώλησή του.

Σχόλια