Τέλος στο μονοπώλιο του .gov στο κογκρέσο

0

Τα μέλη του κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες, όπως το YouTube.

Οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας υιοθέτησαν νέα δέσμη κανόνων, η οποία επιτρέπει τη δημοσίευση δικτυακού περιεχομένου σε ονόματα χώρου πέραν του .gov εφόσον πρόκειται για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες,“εκτός από τις επίσημες ιστοσελίδες (house.gov), τα μέλη του κογκρέσου θα μπορούν να διατηρούν κι άλλες ιστοσελίδες, κανάλια επικοινωνίας ή να δημοσιεύουν περιεχόμενο σε ιστοσελίδες τρίτων”.

Τα μέλη του κογκρέσου θα μπορούν να παραπέμπουν σε συνδέσμους (links) με την προϋπόθεση να υπάρχει μια ειδοποίηση που να αναφέρει ότι ο επισκέπτης “φύγει” από την ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι γερουσιαστές, επίσης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες τρίτων αλλά θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα “εγκεκριμένο κατάλογο ιστοσελίδων αναφοράς”.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε την αλλαγή “ένα σημαντικό βήμα προόδου του σώματος στην εποχή των πολυμέσων, η οποία δίνει στα μέλη της Βουλής καλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους”.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και πριν από την αλλαγή των κανόνων πολλά μέλη του κογκρέσου που δημοσίευσαν περιεχόμενο σε ιστοσελίδες όπως το YouTube.

Σχόλια