Τηλεπικοινωνιακή συμμαχία κατά της παιδικής πορνογραφίας

0

Συμμαχία κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο σχημάτισαν τρεις πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πάροχοι Verizon, Sprint και Time Warner Cable σε συνεργασία με τον επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο συμφώνησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στους πίνακες ανακοινώσεων (bulletin board) και στις ιστοσελίδες που διανέμουν περιεχόμενο με παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Η συμφωνία θα επηρεάσει πελάτες όχι μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, όπως διευκρίνισε ο Άντριου Κουόμο.

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και με άλλους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών.

Πολλές εταιρείες είχαν φέρει αντίρρηση στο παρελθόν για την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας επικαλούμενες ότι δε φέρουν ευθύνη για το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Οι Verizon και Time Warner είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 16 εκατομμύρια συνδρομητές.