Την άσκηση έφεσης μελετά η Google στην υπόθεση με την Louis Vuitton

0

Μετά την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου που έκανε δεκτή την αγωγή της φίρμας ρούχων Louis Vuitton κατά της Google για παράβαση της νομοθεσίας περί σήματος, η εταιρία που διατηρεί την γνωστή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο σκέφτεται το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Google στην Γαλλία δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας της απόφασης, η οποία την υποχρεώνει να καταβάλει το ποσό των 260.000 δολαρίων, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.

Με την απόφαση έγινε δεκτό ότι η Google παραβίασε το σήμα της ενάγουσας, επειδή διαφημίζει ανταγωνιστικές εταιρίες στη σελίδα αποτελεσμάτων, κάθε φορά που ο χρήστης ψάχνει ιστοσελίδες σχετικές με τις λέξεις “Louis Vuitton”.

Παρόμοιες αποφάσεις σε βάρος της Google έχουν εκδοθεί από γαλλικά δικαστήρια, ύστερα από αγωγές διαφόρων εταιριών, όπως της αλυσίδας ξενοδοχείων Le Meridien, του ταξιδιωτικού γραφείου που λειτουργεί στο διαδίκτυο Bourse des Vols, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδικαστεί και η αγωγή της ασφαλιστικής εταιρίας AXA SA.

Σχόλια