Απορρίφθηκε αίτημα της Samsung στο πλαίσιο δίκης με την Apple

0

Η Samsung δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο της Καλιφόρνια να άρει την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην αμερικανική αγορά του Galaxy Tab 10.1, η οποία είχε επιβληθεί στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της με την Apple για παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Αύγουστο, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία κρίθηκε ότι έχει παραβιάσει έξι από τις εφτά κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της Apple και της επιβλήθηκε η υποχρέωση καταβολή ποσού ύψους 1δισ. δολαρίων ως αποζημίωση στην τελευταία.

Με την προσφάτως εκδοθείσα απόφαση (17/9), το δικαστήριο επισήμανε ότι η Samsung έχει εγείρει ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα με το αίτημα άρσης της προσωρινής απαγόρευσης ενώ η Apple τόνισε ότι το ενδεχόμενο μιας συνεχούς αλλαγής στην κυκλοφορία των προϊόντων της αντιδίκου της θα προκαλέσει αναταραχή και σύγχυση στην αγορά. Εκπρόσωπος της Samsung, μέσω e-mail εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τη χρήση καινοτόμων προϊόντων από τους πελάτες της.

Τέλος, συνοπτικά να αναφερθεί ότι η γενικότερη δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε από τη στιγμή που η αμερικανική εταιρεία κατηγόρησε τη Samsung για αντιγραφή του σχεδιασμού του iPhone και του iPad και για χρήση κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών ως προς τη δημιουργία και τη λειτουργία κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών τελευταίας τεχνολογίας (smartphones – tablets).

Σχόλια