Το Amazon αρνείται να αποσύρει ηλεκτρονικό βιβλίο με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο

0

Η δημοφιλής ιστοσελίδα Amazon.com υπεραμύνθηκε της απόφασής της να πωλεί ηλεκτρονικό βιβλίο που παρέχει “οδηγίες” σε παιδόφιλους, με το επιχείρημα ότι η απόσυρσή του θα ισοδυναμούσε με λογοκρισία.
Ειδικότερα το Amazon πωλεί το επίμαχο βιβλίο που φέρει τον τίτλο: Ο οδηγός του παιδόφιλου προς την αγάπη και την απόλαυση, ένα ανάγνωσμα που αυτοδιαφημίζεται ως οδηγός για παιδόφιλους.
“Είναι η προσπάθειά μου να καταστήσω ασφαλέστερες τις περιπτώσεις παιδοφιλίας για τους νέους που εμπλέκονται σε αυτές, θεσπίζοντας κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι ενήλικες. Ελπίζω να το καταφέρω απευθυνόμενος στην καλύτερη πλευρά της φύσης των παιδόφιλων, με την ελπίδα ότι αν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα καταλήξουν στη διασπορά λιγότερου μίσους και ίσως μειωμένων ποινών σε περίπτωση καταδίκης τους”, τονίζει ο συγγραφέας του βιβλίου Philip R. Greaves
Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Amazon υπερασπίστηκε την πώληση του βιβλίου λέγοντας ότι “η Amazon πιστεύει ότι συνιστά λογοκρισία η αναστολή πώλησης συγκεκριμένων βιβλίων των οποίων το περιεχόμενο θεωρείται αμφιλεγόμενο. Στο Amazon δεν υποστηρίζουμε το μίσος και δεν προωθούμε τις εγκληματικές συμπεριφορές, παρόλα αυτά όμως, υποστηρίζουμε ότι κάθε ένας έχει το δικαίωμα να αποφασίζει τι θέλει να αγοράσει.

Σχόλια