Το αμερικάνικο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών απέρριψε αξιώσεις της Forgent Networks για την τεχνολογία JPEG

0

Το αμερικάνικο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών απέρριψε 19 από τις 46 αξιώσεις που αφορούν την ευρεσιτεχνία JPEG της εταιρίας Forgent Networks.

Η επίμαχη ευρεσιτεχνία καλύπτει την τεχνολογία που σχετίζεται με την συμπίεση των ψηφιακών εικόνων που χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως, ψηφιακές κάμερες, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές και σκάνερ.

Η Forgent έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με 30 περίπου εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των Apple Computer , Dell , Eastman Kodak, Hewlett-Packard ΙBM, Microsoft, και Sun Microsystems.

Από την έναρξη της πολύπλευρης διαμάχης περίπου δώδεκα από τις εναγόμενες εταιρίες υπέγραψαν συμφωνίες για την παραχώρηση της χρήσης της ευρεσιτεχνίας JPEG.

Ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο το Δημόσιο Ίδρυμα Ευρεσιτεχνιών με αίτηση του προς το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αμφισβήτησε την εγκυρότητα του τίτλου ευρεσιτεχνίας της Forgent και ζήτησε την επανεξέταση του. Η απόφαση του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών δεν είναι οριστική, ενώ η Forgent από την πλευρά της δήλωσε θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.