Το Αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει νομοσχέδιο κατά της πειρατείας μέσω του διαδικτύου

0

Το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους διακινούν πειρατικά αρχεία στο Internet. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή τριετούς φυλάκισης σε όποιον διανέμει έστω κι ένα πειρατικό αντίγραφο ταινίας, τραγουδιού ή λογισμικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου, εφόσον αυτό δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το νομοσχέδιο θεωρείται εξαιρετικά αυστηρό, καθώς μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα κι ένας απλός χρήστης που αποθηκεύει στον υπολογιστή του ένα τέτοιο αρχείο, εφόσον όφειλε να γνωρίζει ότι η ταινία ή το τραγούδι υπάρχει ακόμα στην αγορά, αν και η μέχρι τώρα τακτική του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνει ότι στο στόχατσρο βρίσκονται οι πιο σοβαρές και οφθαλμοφανείς παραβάσεις. Παράλληλα προβλέπεται και η επιβολή χρηματικής ποινής στον παραβάτη, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει τα 250.000 δολάρια.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από την Γερουσία και μετά την ψήφισή του από το Κογκρέσο θα πάει προς υπογραφή από τον αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Σχόλια