Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υποχρεώνει τη Microsoft να προβεί σε αλλαγές στα Windows XP

0

Σε μικροαλλαγές του τρόπου λειτουργίας των Windows XP υποχρεώενται η Microsoft από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι αντιρρήσεις του υπουργείου αφορούν τον φυλλομετρητή Internet Explorer, καθώς ο τρόπος λειτουργίας του μέσα στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα συνιστά τακτική αθέμτιου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιτροπή ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε ειδικά για την υπόθεση της Microsoft, το εικονίδιο του IE εμφανίζεται σε αποθηκευμένες στον υπολογιστή ιστοσελίδες, ακόμα και όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι ο εξ’ ορισμού browser. Επιπλέον, η επιτροπή αναφέρει ότι ακόμα και όταν ο Internet Explorer απενεργοποιηθεί, εξακολουθούν να λειτουργούν οι συντομεύσεις του χρήστη που οδηγούν στο πρόγραμμα.

Η Microsoft συμφώνησε να τροποποιήσει τα συγκεκριμένα σημεία στα Windows XP, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνομιλίες με την επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον διάδοχο των Windows, που προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία Longhorn.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή είναι ανεξάρτητη από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Κομισιόν στην εταιρία τον Μάρτιο του 2004.