Το Αμερικανικό Υπ. Δικαιοσύνης «πολεμά» την πειρατεία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

0

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της πειρατείας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής σε συνεργασία με ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν δύο ανθρώπους έπειτα από επιδρομή σε καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, επειδή είχαν τροποποιήσει τις κονσόλες των βιντεοπαιχνιδιών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να «παίζουν» πειρατικά παιχνίδια. Η επιδρομή έγινε σε καταστήματα στο Μέριλαντ και την Βιρτζίνια, υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δύο συνελήφθησαν για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν κατασχέθηκαν αντικείμενα, ούτε για την αξία των παιχνιδιών που αντιγράφηκαν παράνομα.

Πάντως, η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών υποστηρίζει ότι χάνονται δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα πειρατικά προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο μήνα η εταιρία Nintendo πέτυχε τη δικαστική απαγόρευση της πώλησης των πειρατικών εκδόσεων των ηλεκτρονικών της παιχνιδιών.

Σχόλια