Το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Microsoft επιδιώκουν την παράταση της συμβιβαστικής συμφωνίας στην γνωστή υπόθεση αντιτράστ

0

Το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Microsoft κατέθεσαν αίτηση από κοινού με την οποία ζητούν παράταση δύο ετών μέρους της μεταξύ τους συμφωνίας συμβιβασμού στην υπόθεση αντιτράστ-ορόσημο.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, ζητείται από το Δικαστήριο παράταση μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2009 προκειμένου να εφαρμόσει η Microsoft τις προβλέψεις της συμφωνίας που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Πρωτοκόλλου Επικοινωνιών Microsoft, το οποίο αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα τρίτα μέρη να αναπτύξουν λογισμικό που θα είναι συμβατό με τα Windows μέσω αδειών πρόσβασης στα σχετικά πρωτόκολλα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέρη της συμφωνίας που αφορούν άλλου τύπου άδειες και άλλες υποχρεώσεις, αυτά θα εκπνεύσουν όπως έχει προγραμματιστεί στις 12 Νοέμβριου 2007.

Η αίτηση κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του Δικαστηρίου, οπού θα παραστούν τα τρίτα μέρη για την συνδιάσκεψη status της προαναφερθείσας συμφωνίας.

Σχόλια