Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση της eBay σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας.

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση της έφεσης του eBay, οίκου δημοπρασιών μέσω του Διαδικτύου σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας.

Το 2003 το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έκρινε ότι η eBay με τη χρήση του προγράμματος «»Buy It Now»», παραβίασε τίτλο ευρεσιτεχνίας της εταιρίας MercExchange .

Το πρόγραμμα «»Buy It Now»» επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν μέσω του Διαδικτύου ένα αντικείμενο, χωρίς να συμμετέχουν σε δημοπρασία.

Λίγο αργότερα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση υπέρ της MercExchange, επιδικάζοντας και αποζημίωση 25 εκατομμυρίων δολαρίων .

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην υπόθεση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τις εταιρίες που εμπλέκονται σε υποθέσεις ευρεσιτεχνίας, καθώς η eBay θέτει ζήτημα νομιμότητας της πρακτικής των Δικαστηρίων που ως επί το πλείστον επιβάλλουν προσωρινά μέτρα στους καταδικασθέντες για προσβολή τίτλου ευρεσιτεχνίας, ενώ εκκρεμεί ακόμα η εκδίκαση των εφέσεων τους.

Η Microsoft και η Cisco Systems με υπόμνημα τους, έκαναν παρέμβαση στο Δικαστήριο για το ζήτημα αυτό, τασσόμενες στο πλευρό της eBay.

Σχόλια