Το δεδικασμένο της υπόθεσης ευρεσιτεχνίας ‘eBay’ ευνόησε την Microsoft

0

Η Microsoft είναι η πρώτη εταιρία που ωφελείται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. στην υπόθεση MercExchange κατά eBay που ανέτρεψε πολυετές δεδικασμένο στις υποθέσεις ευρεσιτεχνίας.

Το Δικαστήριο του Τέξας εφαρμόζοντας την απόφαση αυτή, απέρριψε την αίτηση της μικρής εταιρίας λογισμικού Z4 Technologies για την επιβολή απαγόρευσης της πώλησης, κατασκευής και χρήσης των προϊόντων Windows και Office που προσβάλλουν τους τίτλους ευρεσιτεχνίας της.

Πριν από δύο μήνες το Δικαστήριο έκρινε ότι οι εταιρίες λογισμικού Microsoft και η Autodesk προσέβαλαν δύο τίτλους ευρεσιτεχνίες της Z4 που καλύπτουν τις μεθόδους περιορισμού της πειρατείας του λογισμικού και διέταξε τις δύο εταιρίες να καταβάλλουν αποζημίωση 133 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Z4 με το σκεπτικό ότι η εταιρία δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτες απώλειες, αφού η Microsoft χρησιμοποιεί το λογισμικό ως ένα μικρό μέρος του δικού της λογισμικού και η Z4 δεν θα απολέσει κέρδη, αναγνωρισιμότητα και μερίδιο αγοράς.