Το Δικαστήριο περικόπτει την αποζημίωση των 306,9 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδικάστηκε υπέρ της Rambus σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας

0

Τρεις μήνες μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης που επιδίκασε αποζημίωση ύψους 306,9 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της Rambus στην υπόθεση ευρεσιτεχνίας με την νοτιοκορεάτικη εταιρία Hynix Semiconductor, η Rambus βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να λάβει το μισό ποσό της αποζημίωσης.

Η Hynix στράφηκε αρχικά με αγωγή κατά της εταιρίας κατασκευής τσιπ μνήμης υπολογιστών Rambus τον Αύγουστο του 2000, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι από τους τίτλους ευρεσιτεχνίας της εταιρίας που αφορούν τα τσίπ μνήμης υπολογιστών είναι άκυροι και δίχως ισχύ.

Η Rambus απάντησε με ανταγωγή υποστηρίζοντας ότι η Hynix προσέβαλε τους τίτλους ευρεσιτεχνίας της με την κατασκευή των τσιπ μνήμης SDRAM, DDR και DDR2.

Το Δικαστήριο αν και αποδέχτηκε περίπου δέκα από τους ισχυρισμούς που προέβαλε η Rambus, έκρινε ότι η αποζημίωση που επιδικάστηκε υπέρ της τον Απρίλιο είναι υπερβολικά υψηλή, και κατά συνέπεια η εταιρία θα πρέπει είτε να αποδεχτεί μειωμένη αποζημίωση που δεν θα ξεπερνά το ποσό των 135,5 εκατομμυρίων δολαρίων είτε να συναινέσει σε επανάληψη της διαδικασίας.

Η Rambus θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς λήγει η προθεσμία που της δόθηκε από το Δικαστήριο.

Σχόλια