Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τον διαδικτυακό τζόγο στην Ολλανδία

0

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης τέθηκε, με απόφασή του, υπέρ της ελευθερίας κρατών μελών, να απαγορεύουν τη λειτουργία ιστοσελίδων στοιχημάτων στο πλαίσιο προσπάθειας καταπολέμησης απάτης και προστασίας των καταναλωτών. “Κράτος μέλος δύναται να απαγορεύσει τη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο”, επισημαίνεται στην επίμαχη απόφαση, που ετέθη επί προσφυγής βρετανικής ιστοσελίδας στοιχημάτων κατά της σχετικής νομοθεσίας της Ολλανδίας.
“ Η απαγόρευση μπορεί να επιτραπεί εφόσον επιβάλλεται από την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας”, διευκρινίζει το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, επιτρέπεται, μέσω του ισχύοντος συστήματος αδειοδότησης, ο περιορισμός λειτουργίας της αγοράς τζόγου. Τη συγκεκριμένη προσφυγή είχαν ασκήσει τα βρετανικά sites Ladbrokes και Betfair, που ισχυρίστηκαν ότι είχαν αδειοδοτηθεί σε άλλος κράτος μέλος, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, τους επιτρέπει να λειτουργούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, παρότι αφορά στην Ολλανδία, καλύπτει νομολογιακά όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

Σχόλια