Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο δικαιώνει την MCI

0

Η αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, MCI πρώην WorldCom, πέτυχη μία ηθική νίκη, όταν το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, απεφάνθη ότι η Κομισιόν δεν έπρεπε να απαγορέψει τη συγχώνευση της εταιρίας με την ανταγωνίστριά της Sprint, καθώς η συγχώνευση εγκαταλείφθηκε μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η απόφασή της.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες του Δικαστηρίου που ανατρέπουν διαταγές του Επιτρόπου σε θέματα ανταγωνισμού Μάριο Μόντι. Ο Μόντι σε συνέντευξη τύπου είχε δηλώσει ότι η αναμενόμενη συγχώνευση μεταξύ MCI και Sprint θα ισχυροποιούσε την ήδη κυρίαρχη θέση της MCI στην αγορά, με βλαπτικές συνέπειες για τους ανταγωνιστές της. Την επόμενη μέρα η συγχώνευση ακυρώθηκε, ωστόσο μία μέρα αργότερα η Κομισιόν υιοθέτησε την πρόταση του Μόντι εκδίδοντας τη σχετική απόφαση.

Η εκπρόσωπός του Μόντι δήλωσε ότι το Δικαστήριο επικεντρώθηκε ατυχώς σε διαδικαστικά θέματα, αγνοώντας τη σπατάλη χρημάτων και την αβεβαιότητα που δημιουργείται στην αγορά, όταν οι εταιρίες υποψιαζόμενες τα «κακά νέα» αποσύρουν τις συμφωνίες τους.

Σχόλια