Το Facebook διαψεύδει φήμες για δράση παιδεραστών στην ιστοσελίδα

0

To Facebook διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες, κατά τις οποίες παιδόφιλοι κρύβονται πίσω από μια εκστρατεία που παρακινεί τους χρήστες του ιστοτόπου να αντικαταστήσουν τη φωτογραφία τους με την εικόνα του αγαπημένου τους ήρωα κινουμένων σχεδίων. Ήδη περισσότερα από 150 χιλιάδες μέλη της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην εν λόγω πρωτοβουλία.. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η ιδέα ανήκε σε οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, εσχάτως, όμως, δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο και αναρτήσεις στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι πρόκειται για βιτρίνα παιδεραστών.
Ήδη κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ των μελών του ιστοτόπου η προειδοποίηση: “Το group που ζητεί να αλλάζουν οι χρήστες τη φωτογραφία τους είναι στην πραγματικότητα ομάδα παιδεραστών”.
Ο εκπρόσωπος του Facebook Σάιμον Άξτεν διαψεύδει το μήνυμα μιλώντας στο FoxNews.com, τονίζοντας ότι “χιλιάδες άνθρωποι μετέχουν στην πρωτοβουλία και δεν υπάρχει κανένας εξ αυτών που να μπορεί να ταυτοποιηθεί ως παιδεραστής.
Στον αντίποδα, μέλη του Facebook τονίζουν ότι αρκετά στοιχεία μπορούν να αντληθούν για το ψυχολογικό προφίλ και την ηλικία του εκάστοτε ατόμου με βάση τον ήρωα που επιλέγουν για να αντικαταστήσει την πραγματική τους φωτογραφία. “Οι παιδεραστές μπορούν εύκολα με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσουν τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο”, επισημαίνουν.
Από την πλευρά της η Επιτροπή για την προστασία των παιδιών, που συστάθηκε επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δε συνδέεται με την εν λόγω πρωτοβουλία και κρατά αποστάσεις από τις δύο πλευρές, αρκούμενη στο να υπογραμμίσει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προσλάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, γιατί καταμαρτυρεί ότι η κοινή γνώμη έχει τεθεί σε εγρήγορση για το ζήτημα της παιδεραστίας.

Σχόλια