Το Facebook κατηγορείται για διακίνηση προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος

0

Για διακίνηση προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος κατηγορείται το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Σχετική μήνυση υπέβαλε μεγάλη δικηγορική εταιρία του Καναδά, ζητώντας από την ιστοσελίδα να αναθεωρήσει εκ νέου την πρακτική που έχει υιοθετήσει αναφορικά με ζητήματα ιδιωτικότητας των μελών του.
Ειδικότερα, οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι το Facebook διακινεί παρανόμως στοιχεία, μεταξύ των οποίων μηνύματα, προσωπικές πληροφορίες και φωτογραφίες που αναρτούν στο προφίλ τους τα μέλη του. Ιδιαίτερη αναφορά, στο κείμενο της μήνυσης, γίνεται και για την παραχώρηση των δεδομένων σε διαφημιστικές εταιρίες και προγραμματιστές.
Οι δικηγόροι που ανέβαλαν δικαστική δράση εναντίον του Facebook υποστηρίζουν ότι, με τις ισχύουσες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα 400 εκατομμύρια μέλη του είναι πολλοί, με σοβαρότερο, ίσως, την πιθανότητα κλοπής της ταυτότητάς τους.
Ήδη η εταιρία που διαχειρίζεται το Facebook καλείται να αντιμετωπίσει σωρεία μηνύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από τα τέλη Μαΐου ο ιδρυτής της, Μαρκ Τσούκερμπεργκ ανακοίνωσε αλλαγές που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν τον βαθμό προστασίας της ιδιωτικότητάς τους κατά το δοκούν.

Σχόλια