Το facebook ως μέσο κατασκοπείας

0

Η μέθοδος που ακολουθούν στηρίζεται στη δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ, το οποίο υποτίθεται ότι ανήκει σε κάποια γυναίκα και με αυτό τον τρόπο συνδέονται με τους στρατιώτες προκειμένου να τους υποκλέψουν στρατηγικές πληροφορίες.

Στόχος της έκθεσης είναι να λειτουργήσει ως κατευθυντήρια γραμμή για τους Αυστραλούς στρατιώτες και να τους υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οφείλουν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, πέρα από την αποφυγή αποδοχής αιτημάτων φιλίας από αγνώστους, θα πρέπει να μη δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους με την στρατιωτική στολή καθώς και να αποφεύγουν να αναφέρουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται καθώς η διαρροή φαινομενικά «αθώων» πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στα στρατεύματα και να μετατρέψει τους ίδιους σε στόχο.

Τέλος, όσον αφορά την τακτική των Ταλιμπάν, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η επίσημη σελίδα του αμερικανικού στρατού στο Facebook,η οποία δημιουργήθηκε το 2009 με στόχο να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των Ταλιμπάν, χρησιμοποιήθηκε τελικά από τους τελευταίους ως πηγή πληροφόρησης για τα επόμενα σχέδιά των Αμερικανών.

Σχόλια