Το FBI διακόπτει τη λειτουργία ιστοσελίδας που διένειμε πειρατικές ταινίες

0

Το FBI προχώρησε στη διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδας, επειδή προσέφερε προς αποθήκευση χιλιάδες πειρατικές ταινίες. Πρόκειται για την Elite Torrents, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να «κατεβάζουν» πειρατικές ταινίες δωρεάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα έχει 133.000 συνδρομητές, οι οποίοι αντάλλαξαν 17.800 κινηματογραφικές ταινίες του τελευταίους τέσσερις μήνες, μέσω του λογισμικού BitTorrent.

Μεταξύ των πειρατικών αρχείων ήταν και το νέο επισόδιο της ταινίας «Πόλεμος των Άστρων» το οποίο ήταν διαθέσιμο στους χρήστες λίγες ώρες πριν την επίσημη προβολή του στους κινηματογράφους. Σύμφωνα με το νέο νόμο που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, προβλέπονται βαρύτατες ποινές, που μπορούν να φτάσουν έως και τα 10 χρόνια κάθειρξη, για όσους προσφέρουν μέσω του διαδικτύου πειρατικές ταινίες ή τραγούδια που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ήδη έρευνες διεξάγονται σε 10 αμερικανικές πόλεις σε βάρος χρηστών που κατηγορούνται ότι διένειμαν πειρατικά αρχεία ταινιών. Στις έρευνες που οδήγησαν στον εντοπισμό των παραβατών βοήθησε η αμερικανική ένωση κινηματογραφικών εταιριών (MPAA).