Το FCC δίνει στη δημοσιότητα λίστα ιστοσελίδων που στέλνουν spam emails

0

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Αμερικής δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας λίστα με τις ιστοσελίδες που, όπως η ίδια υποστηρίζει, ευθύνονται για την αποστολή ανεπίκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων, γνωστών και ως spam emails. Τα μηνύματα αυτά δεν αποστέλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και με την μορφή SMS στα κινητά τηλέφωνα, ενώ πολλά από τα web sites που περιλαμβάνονται στη λίστα, δόθηκαν στο FCC από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ύστερα από παράπονα που δεχτηκαν από συνδρομητές τους.

Όσες ιστοσελίδες υπάρχουν στη λίστα της Επιτροπής, έχουν προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να διακόψουν την αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εκτός αν ο παραλήπτης τους έχει δώσει ρητή άδεια για την αποστολή τους προς τον ίδιο.

Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το αποτέλεσμα της νέας νομοθεσίας κατά του spamming που τέθηκε σε ισχύ στην Αμερική το 2003, σύμφωνα με την οποία, αυτοί που στέλνουν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή 11.000 δολαρίων.

Σχόλια