Το FCC επιβάλλει το πρώτο πρόστιμο για ηχογραφημένο μήνυμα

0

Το πρώτο πρόστιμο για ηχογραφημένο διαφημιστικό μήνυμα επέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) στη εταιρία Warrior Custom Golf. Συγκεκριμένα, η εταιρία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 23.500 δολαρίων έπειτα από παράπονα τεσσάρων καταναλωτών ότι η Warrior Custom Golf τους παρενοχλεί με ανεπιθύμητα ηχογραφημένα μηνύματα στο τηλέφωνο ή τον αυτόματο τηλεφωνητή τους, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της. Η τακτική αυτή απαγορεύεται με ομοσπονδιακό νόμο του 1991 και μέχρι στιγμής το FCC περιοριζόταν μόνο στην έκδοση συστάσεων χωρίς να προχωρεί στην επιβολή προστίμου. Η εταιρία έχει προθεσμία 30 ημερών να πληρώσει το πρόστιμο ή να ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης.

Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται και η λίστα Do Not Call, που δημιουργήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση πέρυσι και απαγορεύει σε εταιρίες τηλεμάρκετινγκ να επικοινωνούν με όσους καταναλωτές έχουν γραφτεί σε αυτήν.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, εξαιρούνται οι εταιρίες οι οποίες έχουν ήδη κάποιο δεσμό με έναν καταναλωτή ή η τηλεφωνική κλήση είναι αναγκαία για ένα έκτακτο περιστατικό. Επίσης, εξαιρούνται από το νόμο και οι μη κερδοσκοπικές καθώς και οι πολιτικές οργανώσεις.

Σχόλια